Kategori Arşivi
Ukrayna Meselesi: Dünyanın çift kutuplulaşmasının ve ‘Serin Savaş’ın başlangıcı mı?
Ukrayna Savaşı, dünyanın yeniden çift kutuplu bir düzene ve serin savaş dönemine geçip geçmeyeceğinin belirleyicisi olacak. Rusya’nın, Ukrayna Savaşı’nı neden varoluş savaşı olarak gördüğünü, savaşın dünya siyasetindeki fay hatlarına etkisini Ümit Nazmi Hazır yazdı.
Rusya-Çin dostluğu: Nereye kadar?
Rusya-Çin dostluğu: Nereye kadar?
Batı baskısı altında yakınlaşan Çin ve Rusya’nın ittifakı kalıcı mı? Bu ittifakın sınırları ne? İki ülkenin çıkarları nerede ayrışıyor? Afganistan’daki yeni durum Moskova-Pekin ilişkilerini nasıl etkileyecek? Ümit Nazmi Hazır yazdı.
Navalnıy’ın Rusya’daki etkisi nedir?
Navalnıy’ın Rusya’daki etkisi nedir?
Rusya’da hafta sonu binlerce kişinin uğruna sokağa döküldüğü Aleksey Navalnıy kim? Rusya iktidarı ve muhalefeti için anlamı ne? Navalnıy ve Putin’in birbirleri karşısındaki tutumlarını ve açmazlarını Ümit Nazmi Hazır yazdı.