Amacımız,

– Faydalı fikir tartışmaları ile Türkiye’nin düşünce hayatına katkı yapmak;

– Okurların zihin dünyalarında yeni kapılar açmak, onlara kendi görüşlerini oluşturmalarına yardımcı olabilecek nesnel bilgiler sunmak; 

– Ortak dertlerimiz ve meselelerimiz hakkında fikir alışverişi yapmayı, farklı düştüğümüz konularda da diyalog kurmayı kolaylaştırmak;

– Konularının uzmanı ve kutuplaşmadan rahatsız her kesimden yazarın katkılarını özgürce sunabilecekleri bir buluşma platformu olmak;

– Fikir hayatına yeni yazarlar kazandırmak;

– Kadın, çocuk ve dezavantajlı gruplar ile ilgili sorunlara duyarlı olmak;

– Zaman zaman (evet pekala mümkün olabilen) faydalı polemiklere imkan tanımak.

Neler yapmayacağız? 

– Kimsenin kutsalına dil uzatmayacağız.

– Eleştiri kılıfı altında da olsa saldırı, karalama ve hakarete yer vermeyeceğiz.

EDİTÖRLERİMİZ

Semin Gümüşel Güner

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden sonra Galatasaray Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı. Gazeteciliğe 1996’da Siyaset Meydanı programında başladı, ardından Aktüel, Nokta ve Newsweek Türkiye dergilerinde, Al Jazeera Türk’te ve Habertürk’te çalıştı.

Ayşe Karabat

ODTÜ Siyaset Bilimi Bölümünü bitirdi. Yazmayı ve gezmeyi sevdiğinden gazetecilik yapmaya karar verdi. 1994’ten itibaren çeşitli radyo, TV ve gazetelerde çalıştı. Bir ara Filistin’de ve Lübnan’da yaşadı. Ortadoğu meselelerine merakı nedeniyle Kudüs’ün Gönüllü Sürgünleri ve Suriye Savaşları adlı iki kitap yazdı.

Murat Batmankaya

Ankara Üniversitesi, BYYO, Radyo Televizyon Bölümü’nden 1992’de mezun oldu. Kısa bir süre TRT’de çalıştı. Yönetmenliğini Ertem Göreç’in, yapımcılığını Behlül Dal’ın üstlendiği “Birinci Meclis” belgeselinde oynadı. Attilâ İlhan’ın “Cinayet Saati” adlı şiirini kısa metraj formatında sinemaya uyarladı. Sonrasında mesleki yaşamını Almanya’da sürdürdü. Pro7 ve RTL’de kameramanlıktan program yapımcılığına yükseldi. 1996-2000 arası Hürriyet ve Sabah’ta muhabirlik ve editörlük; 1 Numara Hearst grubu adına çıkardığı üç dergide de yayın yönetmenliği yaptı. Üç yıl Radikal Kitap’a “Geçmiş Zaman Tesellileri”, 2 yıl da Aydınlık Kitap’a “Cümle Kapısı” üst başlığıyla denemeler yazdı. Halen Çizmeli Kedi Yayınları’nın sahibi…

SOSYAL MEDYA VE WEB YÖNETİMİ

Recep Yasin Yıldız

Gazi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nü bitirdi. Turizm ve eğitim sektörlerinde kurumsal iletişim birimlerinde görev yaptı. Woo Medya reklam ajansında, sosyal medya danışmanı ve içerik editörü olarak çalışmaya devam ediyor.

Seher Döner

Uluslararası Afrika Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nü bitirdi. Farklı sektörlerde çalıştıktan sonra medya alanına atıldı. Halen Woo Medya reklam ajansında Arapça – Türkçe editörü olarak çalışıyor.

KATKI VERENLER 

Mustafa Alkan

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli medya organlarında15 yıla yakın çalıştı. En çok dünya haberleriyle haşır neşir oldu ama savunmadan tarıma, teknolojiden sağlığa ve spora her türlü konuda yazdı, bir de ‘İngilizce Türkçe Lojistik ve Dış Ticaret Sözlüğü’ hazırladı. o yüzden kendini ‘Yazı Esnafı’ olarak tanımlamayı tercih ediyor.

Meral Harzem

1975 Balıkesir doğumlu, evli ve bir çocuk sahibiyim. İzmir’de yaşamaktayım. 1982 – 1995 tarihleri arasında Almanya’da yaşadım ve tahsilimi burada tamamladım. Çeşitli firmaların ithalat ve ihracat departmanlarında çalıştım. 2010 senesinden bu yana çeşitli çalıştığım yayınevlerine bağlı olarak eserlerin çevirilerini yapmaktayım. Babamın “bu hayata bir isim bırak” vasiyetini dinleyerek girdiğim bu misyonda, onun isteğini yerini getirmiş olmanın ve birçok eserin kapağına ismimi yazdırmanın gururunu yaşamaktayım.

Nevra Yaraç

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı, tezini Afganistan’da istikrarsızlık üzerine yazdı. Yeni Aktüel, Newsweek Türkiye, Optimist, EKOIQ dergilerinde ve Milliyet gazetesinde çalıştı. Dış politika, sürdürülebilir kalkınma, iklim politikaları, girişimcilik, sosyal girişimcilik ve inovasyon üzerine çok sayıda yazı yazdı, çeviriler yaptı. Şu anda freelance çevirmen ve editör olarak çalışmaya devam ediyor.