İlhan Palut – Şampiyonluklar, Avrupa yolları ve virajlar

İlhan Palut emeğin, çalışkanlığın, karakterin ve spor ahlakının vücut bulmuş hali... Azımsanmayacak da başarıları söz konusu. Ancak nedense tam yol alırken karşısında hep keskin virajlar buluyor. Peki, sorun ne? Alper Kaya yazdı.

Türkiye’de futbol, Simon Kuper’ın da dediği gibi, “asla sadece futbol değildir”. Ezberlenmiş teknik direktör isimlerinin belirli takımlar arasında dönüp durduğu, bu konuya biraz olsun merakı olan herkesin kolayca dikkatini çekebilecek bir gerçeklik. Dönem dönem bu ezberlenmiş isimlerin dışında, genç jenerasyon olarak nitelendirilebilecek yeni isimler ortaya çıkar. Fakat bu yeni isimler biraz şanssızdır; başlarına akla hayale gelmeyecek bir sürü saha dışı şeyler gelir!

İşte bu kişilerden biri de, 1990’lı yılların sonunda futbola başlamış, 40’lı yaşlarının sonlarına doğru farklı bir kariyere yelken açmış İlhan Palut…

Bir futbolcu olarak İlhan Palut’un kariyeri

Hatay / Reyhanlı doğumlu İlhan Palut’un futbolculuk kariyeri 1996 yılında Hatayspor U21’den profesyonel sözleşme imzaladığı Hatayspor formasını giymesiyle başlıyor. Bu kulüpte 8 yıl futbolculuk yaptıktan sonra, 2 yıllık Adana Demirspor macerası yaşıyor ve 2006’da tekrar Hatayspor’a dönüyor. Bir yıl sonra bu kez istikamet Çorumspor. Bir yıllığına kiralık gittiği Çorumspor’dan döndükten sonra bir sezon daha Hatayspor formasını terletiyor ve meslektaşlarına kıyasla oldukça erken bir zamanda futbolu bırakıyor.

Bir orta saha oyuncusu olarak forma giyen İlhan Palut, sadece 13 yıl süren futbolculuk kariyerine 338 maç sığdırmayı başarmış. Hatayspor’daki ilk döneminde 194 maça çıkan Palut, bu maçlarda 24 gol kaydetmiş. İki yıllık Adana Demirspor macerasında 58 maça çıkan Palut, bu maçlarda da iki gol atmış. Sonradan döndüğü Hatayspor’da, aradaki bir yıllık 23 maç – 1 gol istatistiğine sahip Çorumspor tecrübesini hariç tutarsak, iki yılda 63 maçta forma giymiş ve beş gol atarak futbolculuk kariyerinin sonuna gelmiş.

Futbolculuk kariyerindeki ilk golünü 1993’te, Tarsus İdman Yurdu’na karşı atan Palut; son golünü de 2008 yılında 90. dakikada skoru belirleyen golü attığı Kilis Belediyespor maçında kaydetmiş.

İlhan Palut’un 34 gol kaydettiği 33 maçta, formasını terlettiği takımlar sadece dört kez yenilmiş, dokuz maç ise beraberlikle sonuçlanmış. Kariyerinde iki gol attığı tek maçta da (2003 yılındaki Osmaniyespor – Hatayspor maçı) takımının sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılmasını sağlamış.

13 yıllık futbolculuk kariyerinde üç kırmızı kart görmüş. Bunların ikisi tek sezonda, Adana Demirspor forması terlettiği dönemde. Bu üç maçtan sadece birisinde (2004 yılındaki Adana Demirspor – Sivasspor maçı) takımı sahadan mağlup ayrılmış.

Bir teknik direktör olarak İlhan Palut’un kariyeri

Hatayspor’da 2009 yılında futbolu bıraktıktan iki yıl sonra, bir başka Hataylı teknik direktörün yanında yardımcı antrenör olarak çizgi kenarında yerini alır İlhan Palut. Ahmet Taşyürek’in teknik ekibinde yer alan İlhan Palut’un bu yeni yolculuğundaki ilk durağı Kırıkhanspor’dur. Bu kulüpte 22 maçta görev alır. 2012-2013 sezonunda ise Taşyürek’in yardımcısı olarak yuvaya dönen Palut Hatayspor’da yardımcı antrenörlüğe başlar. İki sezonda toplam 79 maç süren Hatayspor macerasından sonra Ahmet Taşyürek ile birlikte Ümraniyespor’dadır artık. İstanbul temsilcisinde bir sezonluğuna Taşyürek’in yardımcılığını üstlenen Palut’un kariyerinde yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir.

2016 – 2017 sezonunda Hatayspor’da sportif direktör olarak çalışmaya başlar, ama sahaya inmesi kısa sürmez. Sezonun yarısından itibaren kulübün teknik direktörü de oluverir. İki sezonda 104 maça çıkan Palut, topladığı puan ortalamasıyla halefi Taşyürek’i ciddi bir oranda geride bırakır. Zira Ahmet Taşyürek’in yardımcısı olarak görev aldığı takımlarda topladıkları puan ortalamaları 1,27 ve 1,72 iken Palut 1,98 puan ortalamasına ulaşmıştır.

Teknik direktörlük kariyerinin ilk saha dışı virajını yaşar ve Hatayspor’dan gönderilir. 2019 – 2020 sezonunda Göztepe yolcusu olur… Kulübü son sıralarda devralır, iki sezonda orta sıraların da üstüne çıkabilecek bir duruma getirir ve ardından ikinci saha dışı virajını yaşar.

Bu kez rota Konyaspor’dur. 2021’in Ocak ayında ayrıldığı Göztepe’den bir ay sonra bu kez Konyaspor ile anlaşır; kulübü şampiyonluğa oynayacak düzeye getirir. Ligi üçüncü bitiren Konyaspor, Avrupa Ligi’ne doğru ilerler. Lichtenstein temsilcisi Vaduz’a elenmekten kurtulamayan Konyaspor’da spor kamuoyunun tabiriyle beklenmedik bir şey olur ve Palut kariyerindeki üçüncü saha dışı viraj ile Konyaspor’dan ayrılır. Oysa Süper Lig tarihinde Konyaspor’da 15 maçtan fazla görev alan teknik direktörler arasında 1,64 puan ortalamasıyla en yüksek puan Palut’tadır. 2023 yılının Ocak ayından, Haziran ayına kadar herhangi bir takım çalıştırmayan Palut, 2023 – 2024 sezonu başı itibarıyla bu kez Çaykur Rizespor ile anlaşır.

Ligde son haftalara girerken, Çaykur Rizespor da Konyaspor’un Palut dönemindeki gibi Avrupa Ligi’ne katılma sürecini yaşamaya çok yakın.

Peki, nedir bu Palut’un virajları?

Gelin, birlikte bakalım.

İlhan Palut ve saha dışı virajları

İlhan Palut’un teknik direktörlük kariyerindeki saha dışı virajlarının ilki Hatayspor’daydı. Göreve geldiği sezonda 2. Lig’de şampiyon olan Palut; 1. Lig’deki ilk sezonunda da kulübe play off oynatma başarısı göstermişti. Ancak bir sonraki sezon, altıncı maçtan sonra ani bir şekilde Hatayspor’dan ayrılmıştı.

O dönem (2019) Hatayspor yönetimi, dönemin büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş’ın bazı futbolcuların kadroya alınması talebinin Palut tarafından kabul edilmediği, bu yüzden de İlhan Palut’un teknik direktörlük görevine son verildiği iddialarını yalanlamıştı. Mevcut Hatayspor yönetimi, bir önceki sezon yaşanan heyecanlı ruhun kulüpte görülmediği ve şampiyonluk hedeflerinden uzak olacaklarını düşündükleri gerekçesiyle İlhan Palut’un görevine son verdiklerini duyurmuşlardı. Ne ilginçtir ki o sezon, Palut’un kurduğu takım 1. Lig’de şampiyon olarak Süper Lig’e yükselecektir… Üstelik İlhan Palut gönderildiğinde, 1. Lig’de çıktığı ilk altı maçta üç galibiyet ve iki beraberlik almıştır. (Meraklısına bir de dipnot: İlhan Palut’un o sezon yenildiği tek takım olan Akhisaspor ikinci devrede de Palut’suz Hatayspor’u da mağlup etmişti)

Gelelim ikinci virajına…

Bir yıl süren Göztepe kariyerinde kulüp 19 puanla ligde 14. sırada yer alırken, altı maçlık galibiyet alamama serisinin ardından istifa eden İlhan Palut bir önceki sezon 11. haftada göreve gelmişti. Süper Lig’de 41 maça çıkan Palut’un Göztepesi bu maçlarda 12 galibiyet, 13 beraberlik ve 16 yenilgi aldı.

Dönemin Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, yıllar sonra Göztepe başkanlığını bıraktıktan sonra yaptığı veda konuşmasında taraftarın İlhan Palut’a sabredememesini eleştirmişti. Sepil, aslında revizyonist bir başkandı, zira o dönemde son üç sezonda kulübü Palut dahil üç kez Süper Lig tecrübesi olmayan teknik direktörlere emanet etme cesareti göstermişti. Göztepe’nin yaş ortalamasını 5 – 6 yaş birden düşürmeyi başaran ikili, aslında yeni bir dönemin de kapılarını açmıştı.

Ancak Sepil’in de veda konuşmasında bahsettiği üzere, taraftar baskısına boyun eğmek zorunda kaldı. Düşünün; bu baskı öyle bir boyut almıştı ki, taraftarlar sosyal medyada İlhan Palut’un açıklama yaparken diksiyonunun kötü olduğunu bile yazmaya başlamıştı…

Üçüncü ve şimdilik son virajı ise Konyaspor’da oldu.

Takımının başında çıktığı 81 maçta 36 galibiyet, 25 beraberlik ve 20 mağlubiyet alan; ligi 3. sırada bitirerek UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne giden İlhan Palut bile bu ayrılıktan şaşkındı. Zira konuya dair görüşü sorulduğunda, “Bugün yönetimden geldiler ve yolları ayırma kararının daha iyi olacağını söylediler. Yönetimle aramızda herhangi bir sorun yoktu ve ara transfer dönemiyle ilgili de henüz herhangi bir şey konuşmamıştık. Şu an prosedürleri halletmeye çalışıyoruz.” açıklamasını yapan Palut’un görevine son verildiği gün Konyaspor yönetimi teknik direktör olarak Aleksandar Stanojevic ile prensip anlaşmasına vardığını duyuracaktı.

Ancak zamanlama olarak tesadüf, sadece Stanojevic ile yapılan anlaşma değildi.

Zira Konyaspor’daki görevine son verildiği dönemde İlhan Palut sistemi eleştirmeye başlamış, “Milli takımda bir iki maç oynayan veya Süper Lig’de birkaç maç forma giyen futbolculara Pro Lisans verilmesi konusunda çok korkunç iltimaslar gösteriliyor. Onlar bu işin ekonomik olarak kazancını zaten futbolcuyken yaşadılar, antrenörlüğe de 5-0 önde başlamalarına hiç gerek yok” açıklamasını yapmıştı. Onun bu sözlerine cevap gecikmemiş ve o dönem Başakşehir’de teknik direktör olan Emre Belözoğlu, “İlhan Palut benden rahatsız, ama ben ondan rahatsız değilim” diyerek kastedilen futbolculardan birisinin kendisi olduğunu dolaylı yoldan da olsa itiraf etmişti.

Yeni viraj hesaplanıyor…

İlhan Palut’un teknik direktörlük kariyerindeki üç viraj da bu şekildeydi.

Şu sıralar, ligde kalan maçlarına odaklanmış bir şekilde, topladığı 1,50’lik puan ortalaması ve Avrupa Ligi sınırında ilerleyen mücadelesiyle Çaykur Rizespor’daki görevine devam ediyor İlhan Palut, ancak yeni virajı hesaplamaktan da geri kalmıyordur muhtemelen. Zira Rize temsilcisiyle sözleşmesi bir ay sonra bitiyor.

Bakalım bu kadar başarılı geçen bir sezondan sonra Karadeniz ekibi virajı dönebilecek mi, yoksa şimdiye kadar çizilmiş olan rotanın bir benzerini mi göreceğiz?

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Fikir Turu’nun editöryel politikasını yansıtmayabilir.

Bu yazı ilk kez 26 Nisan 2024’te yayımlanmıştır.

Alper Kaya
Alper Kaya
Alper Kaya - 1990 yılında Ankara’da doğdu. Orada hiç yaşamadığı hâlde, Ankara’yı çok sevdi. BirGün ve soL’da spor yazıları yazdı. Halen Evrensel’de salı günleri maç yazısı olmayan futbol yazıları yazmakta… 2010 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Yılın Spor Köşe Yazısı Övgü Ödülü”ne layık görüldü. Ödül alan en genç gazeteci oldu. Dokuz romanı yayımlandı, on iki kolektif kitapta yer aldı. İki öyküsü Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından kısa metraj filme çekildi. Bir tiyatro oyunu Dokuz Eylül Üniversitesi’nde sergilendi. 10 yılı aşkın süredir farklı sektörlerden firmalara sosyal medya danışmanlığı ve içerik yazarlığı yapan Kaya, kendisi gibi yazar olan eşi Gizem Şimşek Kaya ve beş kedisiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor.

YORUMLAR

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Son Eklenenler

İlhan Palut – Şampiyonluklar, Avrupa yolları ve virajlar

İlhan Palut emeğin, çalışkanlığın, karakterin ve spor ahlakının vücut bulmuş hali... Azımsanmayacak da başarıları söz konusu. Ancak nedense tam yol alırken karşısında hep keskin virajlar buluyor. Peki, sorun ne? Alper Kaya yazdı.

Türkiye’de futbol, Simon Kuper’ın da dediği gibi, “asla sadece futbol değildir”. Ezberlenmiş teknik direktör isimlerinin belirli takımlar arasında dönüp durduğu, bu konuya biraz olsun merakı olan herkesin kolayca dikkatini çekebilecek bir gerçeklik. Dönem dönem bu ezberlenmiş isimlerin dışında, genç jenerasyon olarak nitelendirilebilecek yeni isimler ortaya çıkar. Fakat bu yeni isimler biraz şanssızdır; başlarına akla hayale gelmeyecek bir sürü saha dışı şeyler gelir!

İşte bu kişilerden biri de, 1990’lı yılların sonunda futbola başlamış, 40’lı yaşlarının sonlarına doğru farklı bir kariyere yelken açmış İlhan Palut…

Bir futbolcu olarak İlhan Palut’un kariyeri

Hatay / Reyhanlı doğumlu İlhan Palut’un futbolculuk kariyeri 1996 yılında Hatayspor U21’den profesyonel sözleşme imzaladığı Hatayspor formasını giymesiyle başlıyor. Bu kulüpte 8 yıl futbolculuk yaptıktan sonra, 2 yıllık Adana Demirspor macerası yaşıyor ve 2006’da tekrar Hatayspor’a dönüyor. Bir yıl sonra bu kez istikamet Çorumspor. Bir yıllığına kiralık gittiği Çorumspor’dan döndükten sonra bir sezon daha Hatayspor formasını terletiyor ve meslektaşlarına kıyasla oldukça erken bir zamanda futbolu bırakıyor.

Bir orta saha oyuncusu olarak forma giyen İlhan Palut, sadece 13 yıl süren futbolculuk kariyerine 338 maç sığdırmayı başarmış. Hatayspor’daki ilk döneminde 194 maça çıkan Palut, bu maçlarda 24 gol kaydetmiş. İki yıllık Adana Demirspor macerasında 58 maça çıkan Palut, bu maçlarda da iki gol atmış. Sonradan döndüğü Hatayspor’da, aradaki bir yıllık 23 maç – 1 gol istatistiğine sahip Çorumspor tecrübesini hariç tutarsak, iki yılda 63 maçta forma giymiş ve beş gol atarak futbolculuk kariyerinin sonuna gelmiş.

Futbolculuk kariyerindeki ilk golünü 1993’te, Tarsus İdman Yurdu’na karşı atan Palut; son golünü de 2008 yılında 90. dakikada skoru belirleyen golü attığı Kilis Belediyespor maçında kaydetmiş.

İlhan Palut’un 34 gol kaydettiği 33 maçta, formasını terlettiği takımlar sadece dört kez yenilmiş, dokuz maç ise beraberlikle sonuçlanmış. Kariyerinde iki gol attığı tek maçta da (2003 yılındaki Osmaniyespor – Hatayspor maçı) takımının sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılmasını sağlamış.

13 yıllık futbolculuk kariyerinde üç kırmızı kart görmüş. Bunların ikisi tek sezonda, Adana Demirspor forması terlettiği dönemde. Bu üç maçtan sadece birisinde (2004 yılındaki Adana Demirspor – Sivasspor maçı) takımı sahadan mağlup ayrılmış.

Bir teknik direktör olarak İlhan Palut’un kariyeri

Hatayspor’da 2009 yılında futbolu bıraktıktan iki yıl sonra, bir başka Hataylı teknik direktörün yanında yardımcı antrenör olarak çizgi kenarında yerini alır İlhan Palut. Ahmet Taşyürek’in teknik ekibinde yer alan İlhan Palut’un bu yeni yolculuğundaki ilk durağı Kırıkhanspor’dur. Bu kulüpte 22 maçta görev alır. 2012-2013 sezonunda ise Taşyürek’in yardımcısı olarak yuvaya dönen Palut Hatayspor’da yardımcı antrenörlüğe başlar. İki sezonda toplam 79 maç süren Hatayspor macerasından sonra Ahmet Taşyürek ile birlikte Ümraniyespor’dadır artık. İstanbul temsilcisinde bir sezonluğuna Taşyürek’in yardımcılığını üstlenen Palut’un kariyerinde yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir.

2016 – 2017 sezonunda Hatayspor’da sportif direktör olarak çalışmaya başlar, ama sahaya inmesi kısa sürmez. Sezonun yarısından itibaren kulübün teknik direktörü de oluverir. İki sezonda 104 maça çıkan Palut, topladığı puan ortalamasıyla halefi Taşyürek’i ciddi bir oranda geride bırakır. Zira Ahmet Taşyürek’in yardımcısı olarak görev aldığı takımlarda topladıkları puan ortalamaları 1,27 ve 1,72 iken Palut 1,98 puan ortalamasına ulaşmıştır.

Teknik direktörlük kariyerinin ilk saha dışı virajını yaşar ve Hatayspor’dan gönderilir. 2019 – 2020 sezonunda Göztepe yolcusu olur… Kulübü son sıralarda devralır, iki sezonda orta sıraların da üstüne çıkabilecek bir duruma getirir ve ardından ikinci saha dışı virajını yaşar.

Bu kez rota Konyaspor’dur. 2021’in Ocak ayında ayrıldığı Göztepe’den bir ay sonra bu kez Konyaspor ile anlaşır; kulübü şampiyonluğa oynayacak düzeye getirir. Ligi üçüncü bitiren Konyaspor, Avrupa Ligi’ne doğru ilerler. Lichtenstein temsilcisi Vaduz’a elenmekten kurtulamayan Konyaspor’da spor kamuoyunun tabiriyle beklenmedik bir şey olur ve Palut kariyerindeki üçüncü saha dışı viraj ile Konyaspor’dan ayrılır. Oysa Süper Lig tarihinde Konyaspor’da 15 maçtan fazla görev alan teknik direktörler arasında 1,64 puan ortalamasıyla en yüksek puan Palut’tadır. 2023 yılının Ocak ayından, Haziran ayına kadar herhangi bir takım çalıştırmayan Palut, 2023 – 2024 sezonu başı itibarıyla bu kez Çaykur Rizespor ile anlaşır.

Ligde son haftalara girerken, Çaykur Rizespor da Konyaspor’un Palut dönemindeki gibi Avrupa Ligi’ne katılma sürecini yaşamaya çok yakın.

Peki, nedir bu Palut’un virajları?

Gelin, birlikte bakalım.

İlhan Palut ve saha dışı virajları

İlhan Palut’un teknik direktörlük kariyerindeki saha dışı virajlarının ilki Hatayspor’daydı. Göreve geldiği sezonda 2. Lig’de şampiyon olan Palut; 1. Lig’deki ilk sezonunda da kulübe play off oynatma başarısı göstermişti. Ancak bir sonraki sezon, altıncı maçtan sonra ani bir şekilde Hatayspor’dan ayrılmıştı.

O dönem (2019) Hatayspor yönetimi, dönemin büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş’ın bazı futbolcuların kadroya alınması talebinin Palut tarafından kabul edilmediği, bu yüzden de İlhan Palut’un teknik direktörlük görevine son verildiği iddialarını yalanlamıştı. Mevcut Hatayspor yönetimi, bir önceki sezon yaşanan heyecanlı ruhun kulüpte görülmediği ve şampiyonluk hedeflerinden uzak olacaklarını düşündükleri gerekçesiyle İlhan Palut’un görevine son verdiklerini duyurmuşlardı. Ne ilginçtir ki o sezon, Palut’un kurduğu takım 1. Lig’de şampiyon olarak Süper Lig’e yükselecektir… Üstelik İlhan Palut gönderildiğinde, 1. Lig’de çıktığı ilk altı maçta üç galibiyet ve iki beraberlik almıştır. (Meraklısına bir de dipnot: İlhan Palut’un o sezon yenildiği tek takım olan Akhisaspor ikinci devrede de Palut’suz Hatayspor’u da mağlup etmişti)

Gelelim ikinci virajına…

Bir yıl süren Göztepe kariyerinde kulüp 19 puanla ligde 14. sırada yer alırken, altı maçlık galibiyet alamama serisinin ardından istifa eden İlhan Palut bir önceki sezon 11. haftada göreve gelmişti. Süper Lig’de 41 maça çıkan Palut’un Göztepesi bu maçlarda 12 galibiyet, 13 beraberlik ve 16 yenilgi aldı.

Dönemin Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, yıllar sonra Göztepe başkanlığını bıraktıktan sonra yaptığı veda konuşmasında taraftarın İlhan Palut’a sabredememesini eleştirmişti. Sepil, aslında revizyonist bir başkandı, zira o dönemde son üç sezonda kulübü Palut dahil üç kez Süper Lig tecrübesi olmayan teknik direktörlere emanet etme cesareti göstermişti. Göztepe’nin yaş ortalamasını 5 – 6 yaş birden düşürmeyi başaran ikili, aslında yeni bir dönemin de kapılarını açmıştı.

Ancak Sepil’in de veda konuşmasında bahsettiği üzere, taraftar baskısına boyun eğmek zorunda kaldı. Düşünün; bu baskı öyle bir boyut almıştı ki, taraftarlar sosyal medyada İlhan Palut’un açıklama yaparken diksiyonunun kötü olduğunu bile yazmaya başlamıştı…

Üçüncü ve şimdilik son virajı ise Konyaspor’da oldu.

Takımının başında çıktığı 81 maçta 36 galibiyet, 25 beraberlik ve 20 mağlubiyet alan; ligi 3. sırada bitirerek UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne giden İlhan Palut bile bu ayrılıktan şaşkındı. Zira konuya dair görüşü sorulduğunda, “Bugün yönetimden geldiler ve yolları ayırma kararının daha iyi olacağını söylediler. Yönetimle aramızda herhangi bir sorun yoktu ve ara transfer dönemiyle ilgili de henüz herhangi bir şey konuşmamıştık. Şu an prosedürleri halletmeye çalışıyoruz.” açıklamasını yapan Palut’un görevine son verildiği gün Konyaspor yönetimi teknik direktör olarak Aleksandar Stanojevic ile prensip anlaşmasına vardığını duyuracaktı.

Ancak zamanlama olarak tesadüf, sadece Stanojevic ile yapılan anlaşma değildi.

Zira Konyaspor’daki görevine son verildiği dönemde İlhan Palut sistemi eleştirmeye başlamış, “Milli takımda bir iki maç oynayan veya Süper Lig’de birkaç maç forma giyen futbolculara Pro Lisans verilmesi konusunda çok korkunç iltimaslar gösteriliyor. Onlar bu işin ekonomik olarak kazancını zaten futbolcuyken yaşadılar, antrenörlüğe de 5-0 önde başlamalarına hiç gerek yok” açıklamasını yapmıştı. Onun bu sözlerine cevap gecikmemiş ve o dönem Başakşehir’de teknik direktör olan Emre Belözoğlu, “İlhan Palut benden rahatsız, ama ben ondan rahatsız değilim” diyerek kastedilen futbolculardan birisinin kendisi olduğunu dolaylı yoldan da olsa itiraf etmişti.

Yeni viraj hesaplanıyor…

İlhan Palut’un teknik direktörlük kariyerindeki üç viraj da bu şekildeydi.

Şu sıralar, ligde kalan maçlarına odaklanmış bir şekilde, topladığı 1,50’lik puan ortalaması ve Avrupa Ligi sınırında ilerleyen mücadelesiyle Çaykur Rizespor’daki görevine devam ediyor İlhan Palut, ancak yeni virajı hesaplamaktan da geri kalmıyordur muhtemelen. Zira Rize temsilcisiyle sözleşmesi bir ay sonra bitiyor.

Bakalım bu kadar başarılı geçen bir sezondan sonra Karadeniz ekibi virajı dönebilecek mi, yoksa şimdiye kadar çizilmiş olan rotanın bir benzerini mi göreceğiz?

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Fikir Turu’nun editöryel politikasını yansıtmayabilir.

Bu yazı ilk kez 26 Nisan 2024’te yayımlanmıştır.

Alper Kaya
Alper Kaya
Alper Kaya - 1990 yılında Ankara’da doğdu. Orada hiç yaşamadığı hâlde, Ankara’yı çok sevdi. BirGün ve soL’da spor yazıları yazdı. Halen Evrensel’de salı günleri maç yazısı olmayan futbol yazıları yazmakta… 2010 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Yılın Spor Köşe Yazısı Övgü Ödülü”ne layık görüldü. Ödül alan en genç gazeteci oldu. Dokuz romanı yayımlandı, on iki kolektif kitapta yer aldı. İki öyküsü Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından kısa metraj filme çekildi. Bir tiyatro oyunu Dokuz Eylül Üniversitesi’nde sergilendi. 10 yılı aşkın süredir farklı sektörlerden firmalara sosyal medya danışmanlığı ve içerik yazarlığı yapan Kaya, kendisi gibi yazar olan eşi Gizem Şimşek Kaya ve beş kedisiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor.

YORUMLAR

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Son Eklenenler

0
Would love your thoughts, please comment.x